Mayyaclassic’s Weblog

marilah sama sama hindari kebosanan dalam hiduppp

senyum senyum Jun 10, 2008

Filed under: greenz grinding — mayyaclassic @ 6:20 am

semalam disebabkan ak x der keja dan x der orang nak bermasej masej ngan aku so aku pon godek godek la henpon aku, mencari papa yang bleh aku wat supaya aku x mati kebosanan sensorang. so aku pun buka la bahagian calendar dan nota- nota yang aku tulis kat calendar, banyak jugak rupanya yang bleh aku baca dan senyum kambeng sensorang. most of the note start dari rahun 2006 sbb henpn ni aku beli pada tahun 2006. antara nota2 tersebut adalah seperti berikut:

2006

15.11- yeehaaa habs exam

23/12- very sweet memory of mclead Perlok

2007

13.1- haha menang explorace!!!

18.1- !@#$ call- sayang

21.1- parit sulong, kota tingi johor-sukarelawan banjir

22.2- arghh kelas berderet, bossan!aja-aja!!!

25.2- Pangkor-recreation-go gurlz power

14.3- Lah n yang kawen

27.3- cry baby cry, cry on my shoulderwipe your tears, smile, n u r new person now. u had prove it to him.now wait and pray to Allah alone. only true love shines

29.4- why theres still a people who aren’t thankful for what they had and there is people who deserves to get something got nothing?Only Allah knows..im thankful and proud for who i am

1.5- B.e pi Sahara

11.5- amazing Malacca

13.5- bila kita dekat hati terasa makin jauh, bila berjauhan rindu selalu bertandang.. aku selalu keliru dengan janji !@#$, seriyes ke, memain ke ,konpius, x bisa ketemu walau sedetik.wlu sangat dekat,usah disalhkan waktukerana janji yang tak pernah tertunaikanolehnya.Ya Allah. Apakah ini semua? jiankah?Balasankah? atau satu anugerah perasaan yang hanya aku alami.Adakala aku sangat benci, namun sering terpujuk oleh masej2 penyejuk hati darimu.  semakin rindu jadinya, namun aku x kenalimu sepenuhnya bagaimana hati ini bisa tumbuh rasa cinta dihati, namun,itu yang aku alami, x mampu lagi membohongi jiwa sendiri. sedang lidah engkar , hati parah mengiyakan hakikat. riwayat ini, bilakah akan berakhir.

14.5- hari hari terindah dalam hidop, jumpa !@# di !@##$.nyamannyaa pantai ni.

17.5- abi went to dessert.

14.6- Damn u !@#

13.7- go genting

31.7- besarnya impian- kiranya bisa menggapai awanandai hajat x kesampaian, luluhlah ah hati ini, rawanlah segala kudrat, durja perasaan, moga makbul doa hamba yang zalil ini.

15.8- hari paling dungu

31.8- 50thn merdeka.

11.7- PRIA 07

13.9 Ramadhan Mubarak!

13.10- raya yang sempurna

30.10- hari ni aku frust sangat dengan !@#$. nape tah, dia x buat salh pun ngan aku, juz aku yang rasa menyampah sangat dengan diri aku yang used to like him. Bloody  damn you !@#$

3.11- my birthday- maybe I’ve change to someone else. who knows?( ni aku tulis long before my birthday

3.11- you’r not even 1 inch changebut you do happier than before. (on birthday)

4.11- 017 masuk ward

9.11- ciah nikah

10.12- kosovo merdeka

11.12- huhu terjumpa !@#. berbakul bakul hamun aku kat dia, selama ni sia sia.He lost handphone!!!!

12.12- AGM IPRMSA-

Segala puji bagi Allah yang seniasa mendengar rintihan hambanya, Pertemuan terakhir yang amat bererti.perasaan yang menjalar alam setiap degupan jantungterungkai. Allah saja yang tahu perasaanku. pertemuan pertama dan terakhir ini menjadi bukti kasih sayang Allah dan membuat aku kembalikepadaNya. Aku bershukur dengan nikmatmu ya Allah

26.12- still remeber the day you went away.

2008

14.2

Waiting for love to come with thousand roses in hand

19.4-017 accident

1.5- betllah 017 will be forever hers

6.5- hari yang paling best. i won over x 017. and muhamad masej aku!!!

20.5- urghhh 017 marah aku ker? eeeuuuu tatoott kene mawah

errrmmm tu la serba sedikit kerja kerja yang tak berfaedah yang dah aku wat selama nih

 

 

 

 

Advertisements
 

perbualan menyakitkan hati di suatu petang Jun 6, 2008

Filed under: Aku suka Semua — mayyaclassic @ 9:07 am

benciberikut adalah perbualan authentic aku denga mmber seopis merangkap serumah aku kat ym,,semuanya sangat sengal and sendal. aku kah yang jadi mangsa.

Myza Belle: tsm xde keje.hati2/
Myza Belle: n org xnak angkat call dia
Aku said: hoho
Myza Belle: so japg dia akan panggil sapa2
Myza Belle: or call sapa2
Aku said: dlm masa beberapa minit musti dia nak miting
Myza Belle: dia ada mtg kat th selborn kul 11
Aku said: yer kerrrr
Aku said: yeeehaaaa
Aku said: dnia ini ana yang punyaaa
Myza Belle: hahaha..fairuz kol..wahahah
Myza Belle: lawak la fairuz ni..
Myza Belle: aww… abg fairuz
Myza Belle: kekasih hang suma lawak2 naa..
Aku said: bila masa dia jd kekasih gelapku?
Myza Belle: hohoho
Myza Belle: oh..nik ya.
Myza Belle: sowi2..
Aku said: sapa lagi kekasih aku selain muhamad?
Aku said: yang lain sapa lagi ek yang lawak
Myza Belle: rexhepi yg bertakhta..
Aku said: tu la banyak sangat bf, sampai aku dah x ingat sapa?
Myza Belle: sowi Mrs Rexhepi
Aku said: semua bf syok sendiri
Aku said: fairuz cakap papa x ngan hang?
Aku said: lama x dengar perkembangan diri beliau
Myza Belle: ckp pasal email je la..
Myza Belle: pastu kali kedua call pun pasal email
Aku said: tsm is leaving…
Myza Belle: yup.ikrimaah was here
Myza Belle: Your buddy has sent you a cool Emoticon, to get it click http://www.smileyhub.com/s.asp?im=Yahoo&ref=3&ses=85969571&rsn=2&app=21824341&cont=%5c@TCBE(20114)(0)$V=2,S=85969571$%5c@TCEE
Myza Belle: hang jadi kan ikut aku n nik pi museum?
Myza Belle: ah..tak.. hang mmg ikut kan?
Myza Belle: ngeh ngeh ngeh
Aku said: ikut ikut
Aku said: ak nak nenok mseum
Aku said: 1st time pi mseum
Myza Belle: lorr?
Myza Belle: huhu..
Myza Belle: bagus!
Myza Belle: might be interesting experience 4 u
Myza Belle: bw matrik kad tau.. dpt half price RM12 jd RM 6..
Aku said: jangan nak ajak ayam kak huda
Aku said: klu dia nak ikut
Aku said: cakap pi ngan keta mmber
Aku said: x muat
Aku said: huhuhu
Myza Belle: ha
Myza Belle: tak paham..
Aku said: kak huda dok tanya hang pasal esok kan
Aku said: jangan terajak2 ayam ngan kak huda
Myza Belle: gini.. sebenarnya.. aku kan nak kuar dgn nik sok. pastu dia nak ikut..pastu aku nak ikut hang pi klcc n nak amek kesempatan ini utk ajak ko pi merapatkan diri n buat tapak kat nik.. tapi akak tu kan tak suka ko.. so dia ttibe tak nak gi langsung padahal..beriya je nak ikut aku kuar dgn nik..
Aku said: aku x paham tapi nak gelak
Myza Belle: dia buat ayat..tak nak pi muzium sbb taknak pi klcc.. malas nak layan la. sbb apa2 pun aku yg kena bayar utk dia. duit aku dah tinggal sikit.. aritu shopping tak hengat akak tu..tapi guna pinjam duitnya gue..
Myza Belle: tak nak pi klcc sbb ko ader paham tak ni.. padahal aku yg ikut hang..kwang3..
Aku said: maciam maciam
Myza Belle: ape yg ko buat sampai dia tak suka hang ni? hari2 ngata hang kat aku sampai aku yg naik teksi dgn hang and kenal hang since kelas PR ni merasa sangsi..
latifah said: hohoho
Aku said: aku ni kan insan hinaaa
Aku said: semua org x suka aku
Aku said: err bukan semua
Aku said: dia ja kot
Aku said: aku pun pelik
Aku said: aku buat dosa pa tah kat dia
Aku said: adakah ak commit benda2 yang munafik sehingga dibenci sebegitu rupa?
Myza Belle: apakah..?
Aku said: mai aku kesian hang kerana telah menjadi batu api
Aku said: dush dush
Aku said: hahahaahhaaaaaaaaaaaaaaaaa
Myza Belle: aku tgh benggang ni
Myza Belle: malas nak layan.
Aku said: benggang?
Aku said: kenapakah?
Myza Belle: yg penting sok aku kuar dgn ko pastu angkut ko kuar dgn nik
Myza Belle: sbb aku benggang ialah..
Myza Belle: aku bosan hari2 dia mengutuk and cakap negatif di belakang ko walau hatta kerana ko minum air.. dgn alasan. ko pasti tidak membasuhnya..
Myza Belle: itu satu antara contoh2 la..
Myza Belle: aku lah batu api yg di laknati
Aku said: errmmm dan apa pulak hukumnya kencing dan berak tapi tidak mencuci jamban
Aku said: tidak menyapu sampah
Aku said: tidak memasak untuk semua
Aku said: apakah?
Aku said: basuh pinggan sket pun x bleh
Aku said: dia tak tau yang semua org tengah pulaukan dia
Myza Belle: hari ni duk ngadu kat haku yg sibuk ni..berkenaan hal ko and rumahtangga kitahanya kerana aku nak pi klcc dgn
Myza Belle: ko!
Myza Belle: apakah beliau tidak menyedarinya?
Aku said: ajaib betul makhluk pelik seorang nih
Aku said: aku ni kira jarang terasa tau ngan dia
Aku said: sbb aku jenk kisah dia nak kata apa punis t
Aku said: mis ngan nad tu dah tak tak tahan giler ngan dia sampai mis yang sikhoh tu kata cam nak cekiiiik jer dia tu
Aku said: aku jer yang dok coolkan depa
Myza Belle: sikhoh..hahaha..
Aku said: rupanya dia lancar perang yang lebih teruk ngan aku?
Aku said: huh
Aku said: apakah?
Aku said: susu cap teko yang maha ajaib lalalala
Myza Belle: aku ni bosan.. dia dah la suka2 masuk bilik aku dan duduk je.. aku yg sedang hangat bercinta di telefon ni pon terganggu.. tak faham2 ke masuk bilik tu tanda.. ‘i need privacy” and ‘dont want to see y’all’ hahahaha
Myza Belle: masuk utk ngumapat hang sampai siti pun naik heran..
Aku said: oooo aku sibuk2 masak kat dapor bagi dia makan
Myza Belle: aku ckp je la..hangpa dua tak ngam and better kita2 yg lain ni tak yah masok campor gaul dalam perbalahan hangpa..
Aku said: dia dok ngumpat aku plak ek?
Myza Belle: hahahah..yup [jwapan batu api..]
Aku said: ceisss sungguh tak kenang budi
Myza Belle: sila la refer kpd siti.. tapi.. tak perlu la poyo yaa..
Aku said: lain kali klu turn aku masak aku x nak ajak dia makan
Aku said: hampa semua
Aku said: aku warning!!!!
Aku said: klu aku masak
Aku said: jangan nak gatai2 ajak dia makan
Myza Belle: hehehe..tapi lau hang bbual2 pun nanti mybe siti tu tanya sbb siti pun agak terganggu la. sbb ape ke he nye nak discuss balik perbualan dia n pakwe dia..
Myza Belle: ko taukan.. akak tu lau berbual.. asyik negatif je..
Myza Belle: cth kalau pakwe tinggalkan..
Myza Belle: nanti dia akan kata jantan tu jahat la..bla2..
Myza Belle: tp dgn perempuan tu sekali at the end kena jugak salah..
Myza Belle: tapi akan ada jugak watak2 tambahan yg tak dibincangkan akan terpalit besalah spt mak cik, ibu bapa, nenek jiran sebelah hatta presiden bush sekali pun dgn tangan yg bergoyang2..
Aku said: brrrrrrrr
Aku said: what is that…
Aku said: huhu
Aku said: biasanya aku x dek perasaan pun klu dia kututk aku depan2
Aku said: tapi sekarang aku sangat benci
Aku said: maybe sama dengan apa yag nad and mis rasa
Aku said: selama ni aku dok gelak2 ja kat depa
Myza Belle: patutla disuatu ketika dulu ketika aku memesej hang..hang buat tatau je..
Aku said: cakap ada musuh dalam selimut
Aku said: yerr lah
Aku said: dah aku xdak masalah ngan dia
Aku said: wat pa aku nak bengang
Myza Belle: aku yg benggang sampai benggong tiap2 hari sampai haru biru fikiranku.
Myza Belle: perasan tak aku suka kunci pintu dan suka bcakap ttg privacy sejak akhir2 ini.. ianya adalah kerana hal ini.

begini lah alkisahnya apabil aku imushi oleh seseorang yang bodo piang, bodo x bleh di ajaq, aku nyampah tengok muka dia.. Ya Allah jauhkanlah aku dari api neraka..

ternyata aku ni x baik, klu x buat apa ada orang nak bermusoh ngan aku. tapu aku menganggap dia musih yang x setara.. sbb semua org pon benci ngan dia.. lain la klu semua org benci kat aku, jmpa aku ludah kat muka aku, ha tu, sahih la aku ni teruk gilaa..

Heee dengaq suara dia pun aku rasa nak !@#$. sekian.

 

menyelam, cuti dan hanfon dan mistik Jun 5, 2008

Filed under: Aku suka Semua — mayyaclassic @ 9:25 am

pepatah melayu ada menyebut, sambil menyelam minum air.. ha tu la yang aku wat minggu lepas. aku rasa nak balik kampng sangat sebab kak yah mmber aku kawin. kak yah ni ada kembaq nama dia nani, nak ikutkan aku lbh rapat ngan nani, nani selalu pi rumah aku klu aku balik n then kami kluaq sama2 pi mana2. kak yah pon aku baik jugak la sbb kami sekelas dulu.selain nani dan kakyah anak cik Mail yang lain yang aku kawan adalah Dik Ah, atau Maisarah. dik Ah ni adik pada nani dan kakyah ni, dia muda setahun ja, sbb tu ble kawan baik gak. aku x tanya pun siapa laki kakyah, keja pa, asal mana, jumpa kat mana, and rup laki dia pon aku dah x ingat macam mana.. huhu

Lagipon tjuan aku balik adalah untuk berehat,, ya lah la ni kan budak budak cuti sekolah. ramai la kat rumah tu.abang long ada dengan anak dia Amsyar, kak aku, abang aku yang ke 5 dengan baby gurl comel dia, irdina fatini.adik gemok aku semestinya.

selain tu aku balik jugak sebab nak luaskan empayar pemasaran aku di sekitar tempat aku so aku pun berjaya la pi ke university yang berkaitan, politeknik dan maktab perguruan. mujur ada kakak aku yang supportive, dia la yang bawak aku ke sana sini.

Pada masa yang sama jugak nak dijadikan cerita adik aku teruk giler demam masa aku kat rumah, pastu bila bawak pi klinik swasta adik aku kena rujuk ke hospital besar plak.. wah seriesss gilerr, mujur nothing happen,mulanya dishaki denggi dan darah tinggi, rupanya gimik jerr. huu penat, 4 bh keta pu nak hanta adik aku pi sepital, masa u aku tengah dok miting kat politeknik, lepas ja habis miting terus i spital kalut2. Alhamdulilah ok jer semua.. haha kakak aku la org paling gelabah, mau nangis dia tu klu pasal adik gemok manja aku tuh..tapi yang bestnyer on sunday dia dah ok n siap pi jalan2 ngan aku kat P. Besar (U) plak.

pada masa yang sama jugak, makcik aku pulak sakit, patut la masa aku balik makcik aku tidor kat rumah aku. Mak cik aku tu kira macam adik angkat ayah aku la, dia dah xder sesapa nak mengadu kecuali ayah aku. errmm mak cik aku ni sebenarnya anak angkat, dia chinese, then sedara kepada ayah aku amik dia jadi anak angkat, tapi masa dia kecik2 lagi ayah angkat dia mninggal so dia tinggal ngan ayah aku la since kecik.. mak cik aku ni sakit mistik, dia x bleh tinggal kat rumah dia sendiri sekarang ni sbb dia akn rasa panas tapak kaki dan tangan dan dia akan dengan slamber lari dari rumah unconciously.mmg terkena buatan org la ni..kesian gak ngan dia ni, so family kitorang pun tolong la apa yang terdaya especeially abg2 n kakak2 aku sbb makcik aku ni lah yang mengasuh diorang sejak diorang kecik. aku jer yang tak sempat merasa mak cik aku ngasuh sbb msa aku lahir dia dah kawin and ader sorang anak..kesian makcik.mujurlah anak2 dia dah besar and faham..

henfon- huh henfon rosak lagi!!!