Mayyaclassic’s Weblog

marilah sama sama hindari kebosanan dalam hiduppp

wahwahwah April 30, 2008

Filed under: Aku suka Semua — mayyaclassic @ 12:24 pm

kemarahan aku tadi dah mla menyejuk kerana aku telah pun berhadapan dengan sesuatu yang manis, lemak, berkrim- kegilaan terbaru aku, eskrim MCd koneto- sedap hingga menjilat cawan-aku dah nyaman, sejuk kepala otak.

Advertisements
 

bukti- terang lagi bersuluh

Filed under: greenz grinding — mayyaclassic @ 11:50 am

Dalam lembah yang gelita
Tak nampak wajah
Apatah nak ku melangkah
Merangkak pun payah

Percik api menyala
Bagai satu petanda
Jauh mana kan aku damba

Dalam jiwa yang cedera
Tak nampak cinta
Apatah nak ku gembira
Tersenyum pun paksa

Bibit kasihmu dinda
Susah mana pun aku
Akan menyusurinya

Air… mata….
Ku tahan…
Mengalir lesu
Dalam kalbu

Dingin.. lalu…
Membeku…
Menjadi bukti luhur niatku…

Dalam hidup yang gelora
Tak nampak dosa
Apatah nak bercinta
Merindu dedah..

Kerdip sinar di mata
Bagai satu petanda
Sukar mana kan aku puja

Air… mata…
Ku tahan…
Mengalir lesu dalam kalbu

Dingin… lalu…
Membeku…
Menjadi bukti luhur niatku

Hanya kepadamu
Tinggal harapan kasih
Buat diri ini
Kembali berasmara

Air… mata….
Ku tahan…
Mengalir lesu dalam kalbu

Dingin… lalu…
Membeku…
Menjadi bukti luhur niatku

 

Dilindungi: pemberontakan yang dahsyat

Filed under: panas — mayyaclassic @ 11:37 am

Kandungan ini dilindungi kata laluan. Untuk melihatnya sila masukkan kata laluan di bawah.

 

hoho suka hati aku la April 23, 2008

Filed under: Aku suka Semua — mayyaclassic @ 9:26 am

hati aku suka atau suka hati aku?

haha hari ni best. aku ader meeting dengan IKIM. wallawey, aku tak ready sangat nak p miting tu, tapi dah terlanjur wat appointmetn aku pun pi ja lah. yang aku nak cerita kat cni bukan nyer apa, aku ni dah agak below the weather hari ni, so mood untuk bercakap tu tak brapa ada la. so kami miting dengan hambar pada mulanya, o ya, hari ni aku ngan bos aku ja pi miting tu, pasal mis malas nak ikut, alasan dia, nak wat PLC konon.huhu.so dengaq cara aku cakap yang x berapa best tu, bos aku dengan selambanya potong cakap aku, setiap kali aku cakap, dia potong. hangin aku, last2 aku terus diam,, amik, cakap la sensorang encik bos, tak hingin aku nak masuk campoq walaupun tu adalah bisnes aku.  

Daalam tak dak mood tu, aku berjaya arrange 2 miting hari ni, waaa membanggakan. harap2 mashuk a, aku x sabaq nak tempah jet nak bercuti kat hawaii.

Point nyer yang aku nak cerita kat cni ialah waktu on the way balik, bos aku pun dengan selambernyer berkata seperti ayat berikut

Bos: Tip, i observe my environment la tip

Aku: ermmm? ( x phm plus blurrr)

Bos: you know what? i notice juz now when we are at the midst of conversation you are silent after i take overtake your conversation.

aku: yer ker?

Bos: Yeah I noticed you suddenly silent and your face suddenly changed. what happen?

aku: dalam hati( what happen? stiap kalli aku nak cakap dia potong, lagi mau tanya)

Bos: Im sory i brought you down, but today i think you are not starts the meeting intrestingly la

Aku: yup iguess im not that ready to meet them today coz im quite having headache( dah nak terbelah lapan kepala aku ni, sakit sangat sebenaqnya). besides i am carry a style of i easily feel irritated when somebodu take over my conversation. fll stop. haha. by that time aku rasa nak gelak kat2 ja dalam kreta tu. tapi aku tahan. cam ner la aku sangat tegas dengan bos aku hari ni? biasanya aku dengar ja dia cakap pa pun. last lat sampi office aku dok tersengih2 ingat balik yang aku cakap g2. sampai bila aku nak jadi baiiiiik ja kan.. sekali sekala kena la expressive sket. huhu, jangan potong gaji ek sir,, p lagi comisen ok la.

 

 

Dilindungi: once upon a time in a kingdom of far- far away April 22, 2008

Filed under: Aku suka Semua,panas — mayyaclassic @ 10:55 am

Kandungan ini dilindungi kata laluan. Untuk melihatnya sila masukkan kata laluan di bawah.

 

tetiberrr April 19, 2008

Filed under: Aku suka Semua — mayyaclassic @ 6:43 am

tetiba aku rasa teringin

  • nak dok dalam panggung wayang plak, tengok cita papa ja lah yang best..
  • nak makan eskrim mcd cornetto, x pa satgi aku beli
  • nak pi lepak kat taman negara endau-rompin, tp x dak masa la plak.
  • tetiba aku rasa nak tidoq sepanjang hari- cam besa x dak masa
  • nak pi kundasang- best nyaaaa, bila nak dapat simpan duit ni, adik aku nak masuk u la plak, x kan x hulur sket2, kata dah keja…walaupun mak aku x tau gaji aku berapa sebenaqnya
  • rasa nak makan pa pa ja kat secret recipi. ermm kekangan kewangan
  • nak jadi suri rumah kepada CEO. huhu dok lepak goyang kaki kat rumah dan mengasuh anak2 dengan penuh intelek.huha
  • nak sambung study kat england, so that aku bleh ler menjelajah Europe maser summer break yang macam selalu aku tengok kat majalah tu..
  • nak back pack ke negara-negara Islam yang penuh exotika. tapi larat ke lutut aku ni???
 

tandasku berbau setanggi

Filed under: greenz grinding — mayyaclassic @ 6:28 am

Demi memenuhi tuntutan kesihatan minda dan fizikal, manusia sejagat digalakkan minum lapan gelas air setiap hari dan segala lagi makanan berkhasiat yang lain. At least setipa hari sepinggan nasi dan makanan rapu yang lain termasuklah gula kapas, marshamallow, buah anggur dan nyok muda.

Biologically all these things akan terperap dalam badan kita seketika, lalu diserap zat2nya oleh tubuh dan seterusnya bahan2 yang tak diperlukan akan diproses di buah pinggang kita oleh hempedu dan juga usus besar selanjutnya proses perkumuhan pun terjadi, apabila proses perkumuhan ini selesai, akan terjadi lah satu tindak balas mendadak oleh badan kita di mana kita secara tetiba akan ke tandas.

Tandas why tandas?

Sebenarnya dalam kehidupan aku dan orang lain jugak sebenarnya adalah berlegar di sekitar tandas, betul tak? mengikut kajian, orang akan mengunjungi tandas sekitar 5-8 kali setiap hari.klu lebih tu maknanya dia da masalah perperutan atau cecirit- bebirit.

Aku, buat masa la ni ada 2 tandas ja yang aku kerap kunjungi iaitu kat opis and kat rumah. The core penceritaan aku ialah, memandangkan aku dok kat rumah sendiri sekarang ni, aku amat berminat dengan hal2 tandas.terbukti, aku amat mengambil berat hal hal kebersihan tandas!wahhh

Yelah dulu kecik2 mak ayah aku yang selalu bersihkan tandas, then form 1-5 aku dok asrama plak, then, masuk u, dah sah sah la makcik cleaner @dalam bahasa professional nya janitor yang wat keja sembrono nih.. so skrg ni aku terpaksalah bertanggungjawab dengan diri sendiri dalm usaha meningkatkan kebersihan toilet.

Idea nak tulis entri ni tercetus bilamana makcik cleaner kat tempat aku ni, aci, yang datang ke ofis seminggu sekali ni mencuci tandas ofis kami ni sampai berkilat dan berbau wangi.aku ingat lagi first time aku mai keja kat cni, ya rabbi, aku x ble nak melangkah masuk toilet dia, dah la nampak seram, berlumut, bau bu@#* dan segala perkataan negative lain lagi yang telah di sensoredkan la. Tapi lama2 dah aku xder pilihan aku pun mula la menyesuaikan diri seadanya.

Berbalik kepada perihal keambil beratan aku terhadap toilet kat rumah aku mendapati aku semakin rajin membersihkan toilet. Cam semalam, aku ingatkan satu tompok lumut kat dinding tu kekal, laaa rupa-rupanya sekali aku tonyoh( gosok) guna berus jamban, terus hilang tanpa perlu menggunakan harpic atau pun klorok. Bukan ja, lubang jamban tu aku basuh, tapi sekali dengan tiang2 saluran kumbahan sekali aku gilap. And this is not my first time doing this okayyyyy.

Yang peliknya kenapa aku beriya- iya sangat nak cuci tandas sedangkan bilik aku semak nak mampos.sebab barang banyak., semak tapi bersih dari sebarang habuk dan rambut yerrrr.

Aku ni seorang yang sangat sangat concern dengan toilet manner. And klu bleh aku nak orang lain kat sekeliling aku pun mempunyai toilet manner yang tinggi cam aku gak. Huhu. Toilet manner mengikut cara aku adalah sentiasa mengangkat toilet seat selepas menggunakannya. Hello, ni, Malaysia bukannya kat Amerika atau Afrika yang jarang mandi, or diorang klu mandi pun x la macam kita yang kasi basah satu bathroom tu, diorang mandi kat dalam bathtub yang ader plastic curtain so that x basah la. Sbb tu diorang boleh baca buku sambil doing their number 1 and number 2. tetiba aku teringat kat dak2 foreigner- kat u aku dulu, bau ketiak memasing, baik lelaki, mahupun perempuan, fulamak, macam teloq temberang ditambah plak ngan bau minyak atar, perghhh cam nak rebah pitam ja klu depa lalu kat sebelah. err tapi org kosovo wangi okayyy.huhhu.

Toilet orang Melayu typical? Aku bet sure basah unless dia tak guna toilet tu sepanjang hari.tu belom di campur lagi dengan bau petai, jering, kerdas, durian, peria dan koko jeli.  

Reason kena angkat seat ialah, dah toilet bowl tu berhampiran shower so you kena la angkat, klu x , brapa gulung tisu yang you guna nak lap seat tu lepas guna pun, x akan mengeringkannya, sebab you dah basahkan dia balik lepas shower. Another thing, walaupun you guna penutup toilet bowl tu dia tetap akan basah, percayalah.

Aku dengan kejam dan sarcasticnyer telah menginform perkara ini pada org2 yang tinggal bersama aku di rumah kami tu, nampaknya x jln jugak. Aku dah siap tampal kertas kat pintu toilet hari tu, maybe they thinks that im joking, no, im serious dude.

Tapi pastu, each time aku masik toilet aku sendiri kena lap seat tu then guna, then lap again kasi kering then put the seat up. Huii payah la macam ni, macam mana nak bawak diri ke mercu kejayaan sedangkan toilet manner pun x lepas lagi. Maybe org lain ader pendapat memasing dalam hal ni, tapi selagi setiap kali aku masuk toilet, and seatnye basah berair, slagi tu lah aku anggap bahawa ia adalah satu masalah.

Errr sebenarnya aku x nak sentuh pun pasal toilet manner tu, aku just nak cakap bahawa semakin hari aku semakin concern dengan kebersihan tandas, tapi mengenangkan ketidakselesaan aku guna toilet ni aku jadi bengang plak tetiba..huhu. ahh dah la aku bengang ni.

Moral of the story: toilet kat KLCC and jusco mid velly bleh dijadikan tempat tidor sementara tunggu bini membeli- belah.