Mayyaclassic’s Weblog

marilah sama sama hindari kebosanan dalam hiduppp

Tasoh Lake Resort&Retreat yang mendamaikan jiwa Mac 23, 2010

Filed under: Aku suka Semua — mayyaclassic @ 9:48 am

 Hanya lima minit perjalanan dari rumah saya, ada sebuah resort yang menarik. Walaupun tak semewah mana, tapi tempat sederhana ini menjanjikan kedamaian dan ketenangan. Terletak di pinggir tasik yang berfingsi sebagai empangan tadahan air untuk kegunaan rakyat Perlis, tempat ini ideal untuk segala jenis aktiviti luar macam kayaking, abseiling, repelling, camping. Dewan dan bilik-bilik rehat juga selesa bagi yang mahu menjalankan aktiviti seminar atau kursus.

Bagi yang mahu sekadar melepak sambil menghirup angin segar, terdapat hammock atau buaian serta pondok-pondok rehat disediakan. Alangkah bahagia dapat meniarap sambil membaca novel Maryamah Karpov di situ.

Kedudukan resort yang strategik, iaitu di lereng bukit juga, mempamerkan panorama yang mengasyikkan terutama saat menjelang mentari terbenam. Memang asyik, sebab waktu ni la syaitan-syaitan keluar berkeliaran.

Kepada sesiapa yang berminat untuk menginap di sini semasa berciti di Perlis atau sekadar mahu menenangkan hati, sila hubungi saya. Ya, saya tak akan cuba mendapatkan diskaun untuk anda, cuma sekadar tumpang menyibuk,menjaga tepi kain anda.titik.

Inilah tempat melepak sambil makan nasik atau membaca Nanyang Siang Pau

Kedudukan rumah-rumah tumpangan di lereng bukit ni meluaskan sudut pandang pemandangan negeri Perlis, hingga mencecah ke Satun, Thailand, di mana anda hanya dapat melihat langitnya saja.

Bilik-blik yang selesa, ehem ehem, perhatikan sejadah tu..

Hijau+biru=sejuk.

Advertisements
 

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s