Mayyaclassic’s Weblog

marilah sama sama hindari kebosanan dalam hiduppp

In Love with Peace Februari 5, 2010

Filed under: Aku suka Semua — mayyaclassic @ 5:34 pm

Hei kamu, mari sini! Saya ada gosip.

suke ekkk klu tau i nak bergosip. ni gosip panas lagi, baru lepas menggelegak.

Tadi, saya pergi ke Konsert Koir Kebangsaan dengan tema “In Love with Peace” di Taman Kebudayaan, Kangar. Konsert ni memang lain dari yang lain sebab ia adalah konsert berbentuk koir sepenuhnya dengan gabungan suara soprano, tenor, alto dan bass. Saya sebenarnya tidak faham dengan bahasa jawa ni, soprano, tenor, sukarno, wali songo,maaf ye, tak dapat ulas lanjut tentang perkara ini. Nanti Cik Syafinaz Selamat cubit-cubit manja pipi montel saya.

Lagu-lagu yang disumbangkan (kenapa perkataan sumbang[?], diorang nyanyi not bad at all tadi, wakaka)

  • tanya sama itu hud hud- dengar separuh je, datang lewat
  • rappers medley(dead&gone, Gangsta paradise& where is the love)- best siot, Justin dengar ble nangish
  • Ikhlas tapi jauh- biasa
  • Samrah mentari- err memang tak minat lagu ni
  • Better tomorrow- Lagu Mandari, hapa tak paham, tapi melodi sangat sedap
  • If love has wings- err no komen
  • Beautiful- menarik, Miss Aguilera dah janji nak amik depa jadi backup singer for nest Grammy award
  • Standing in the eyes- Meremang bulu roma kat kaki
  • Hitam putih kehidupan- since saya minat lagu ni, so..awesome!
  • MJ Medley( Heal the world, Man in the Mirror, They dont care about us & Earth Song- standing ovation!!
  • Doa-tangkap syahdu
  • Inspirational Medley ( Alhamdulillah,terlalu istimewa, gemilang)- err best jugak la
  • Down by the riverside
  • Gemuruh
  • Thankyou for the music
  • shackles- tarian dia wowwiiiiiiii
  • We are the world – penutup yang berrbaloi baloi..we want more! we want more!!

Kesimpulannya saya berpuas hati dengan konsert ni, ye lah, lagipun kali terakhir saya menonton konsert live adalah pada zaman pemerintahan dinasti Hong ( Bo Hong Kuat), jadi, tentu saya teruja.

Ada jugak Raja Muda dan Raja Puan Muda, dan MB.Berbaju hitam, berdiri dua dari kanan adalah Syafinaz Selamat, pengarah konsert ni.

Rakyat Perlis sedang memberi komitmen yang jitu dengan menyanyikan lagu We are the world bersama koir.

 

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s