Mayyaclassic’s Weblog

marilah sama sama hindari kebosanan dalam hiduppp

Minggu ini saya… Januari 29, 2010

Filed under: Aku suka Semua — mayyaclassic @ 4:39 am

Hari Isnin- Bekerja seperti biasa di Perlis office, pulang lewat, sumbat pakaian dalam beg, nak larikan diri dari rumah.tidor lewat.Ngantuk.

Hari selasa- bangun awal, melarikan diri sebelum matahari naik, sampai di KL jam 10.30am, berkerja di Mercu UEM, KL Central. Malam, dating dan melepak dengan Mucid, Nadya dan Roohi di Starbuck Mid Velley sampai tengah malam. Tidor lewat. Ngantuk.

Hari Rabu- Bangun awal, kerja seperti biasa di KL. sesampai di KLIA, flite delay 40 minit. Sampai rumah lewat. Ngantuk.

Kamis- Bangun awal. Mata bengkak, muka sembap. Kerja macam biasa di Perlis, dating macam biasa juga. Sampai rumah, layan fb sejekap. Tido awal. Ngantok

Jumaat- Kerja. Malam ada Dinner di Darulaman Golf Club, Jitra. Balik lewat, ngantok.

Semua akhir hariku, adalah mengantuk dan permulaan hariku juga sangat sengal minggu ni.

Tapi, apa apa pun tak pe lah, semua untuk hidup saya, career saya, masa depan saya.

Jom kita layan gambar MidVelley yang dah gedik nak sambut CNY. Merrah smua.membara, menyala nyala.

 Ada budak nyibuk dalam gambar, saya dah shrink gambar dia.

Pepatung berterbangan

 

4 Responses to “Minggu ini saya…”

  1. budak pulau Says:

    hi there..

    nk tanya pasal program YES kat UEM. ok tak sepanjang sis keja kat situ?
    saja nak tau..coz tengah pertimbangkan nak join ke tak. harap sudi berkongsi pengalaman. terima kasih.

    • mayyaclassic Says:

      Hi. If you’re fresh graduate and looking for experience,it is best for yu to grab this opportunity. Tapi, kalau you dah ada kerja stabil dan mengharapkan gaji besar, lupakan saja. Setahun saya bekerja di bawah YES scheme, agak perit dari segi kewangan, tapi experience wise, it is really really really worth it. Dan diserapkan terus ke dalam company. tapi like few friends of mine, habis kontrak YES, kerja pun habis. Tapi, based on their experience throughout YES training, diorang dapat kerja yang lagi bagus. If you dont mind, you dapat company mana under UEM?

  2. jambak Says:

    hye jugak.
    sy pun baru dpt porgramme YES ni.under UEM Environment.Sy degree in accting.Any opinion?

    • mayyaclassic Says:

      Hai,
      macam komen saya sebelum ni, kalau nak experience and belum ada kerja lain, masuk la, YES sangat bagus. Tapi kalau you nak cari duit, just let go, sebab murah.
      TAPI, keseluruhannya, cuba la dulu. tak cuba tak tahu.


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s