Mayyaclassic’s Weblog

marilah sama sama hindari kebosanan dalam hiduppp

AKu dan kEhiDupAn AtaS LRT sEaDanYa.. Oktober 17, 2008

Filed under: Aku suka Semua — mayyaclassic @ 6:27 am

Alhamdulillah, akhirnya dapat jugak aku guna internet setelah beberapa hari aku tak dapat menggunakannya due to the efficiency of the office system that does not allow any internet abuse. Hoh, apa tuh?

Mujorlah wordpress ni tak di bannedkan macam YM and Friendster, klu tak apa lagi yang aku bleh buat kat opis ni(???)

Actually, tak banyak sangat benda yang aku boleh buat at the moment, melangut ja. Sebagai org baru, banyak benda yang aku kena tunggu dan lihat. Contohnya, aku masih menunggu lagi information dari CIMA Perlis yang boleh aku gunakan untuk buat event news for Berbuka Puasa Event. Tapi belom sampai pun lagi info tu, again delay la tu..then aku kena attend meeting ja kat KL and Bahau or Perlis nanti sebab banyak event nak dibuat dengan UEM skali.

Well, let me introduce the company first. I am now working with one of the construction supplier; cement,  in Malaysia that based in Perlis, but then, I am working at another office at PJ. And actually I undergo the training under YES program by UEM at the same time and insyaallah to be transfered as the permanent worker after 6-12month training.

Nature of work here is very specialize,à PR-Corporate Communications Department. Dan sejujurnya aku tidak pernah membayangkan pencapaian aku hari ini. Aku masih dalam barisan perhubungan awam, dan mungkin tidak akan terkeluar dari barisan ini. Jadi cikgu?ermm maybe, naik meremang bulu roma aku tengok berita semalam, cikgu di Sekolah Menengah Perlis diTendang Pelajar. Mak aih, ni yang wat aku pikir dua tiga pat lima kali sebelum decide nak isi borang KPLI nih. Selain cikgu aku tak tau apa lagi keja lain yang aku boleh wat selain berniaga barang barang kraftangan@alatan perkahwinan dan PR. Aku mmg tak minat marketing lansong, aku tak boleh join MLM untuk kaya sebab aku tak mau kaya sangat haha, aku tak boleh jadi loyar sebab tak tegas, aku tak bleh jadi polis sebab rabun..dan berjuta lagi alasan yang membenarkan aku terus bekerja sebagai PR atau mungkin nanti isteri kepada Duta Besar Kosovo ke Malaysia(humang aih, berpeluh aku menaip ayat terakhir nih).

Aku dapat membayangkan tanggapan pertama aku kat opis ni adalah sangat positif. Pertama sekali, kedatangan aku disambut dengan kemesraan dan keramahan staf staf lain. All of them are so friendly, Cuma aku ja yang lambat panas sket klu jumpa orang baru nih. Yelah aku sorang jer yang muda kat cini, yang lain semua orang lama lama, well, ini membuktikan bahawa tempat ni bagus sebab staff boleh bertahan lama kat sini. Dah tu environment pun ok jugak, ok la, tak tau nak habaq macammana, toilet dia ok, maka semua tempat akan jadi ok la. Plus, baru je sembang sembang dengan senior senior sini yang dah lama kerja, masing masing dah 10-20 tahun keja sini, semua cakap ok, less pressure dan sesiapa yang keluar dari CIMA biasanya menyesal bila kluar dari sini. Jadi sekarang aku mengizinkan takdir Allah dan masa yang tentukan jodoh aku dengan CIMA nih..

Dan mungkin aku akan jadi orang yang paling rajin kat  mukabumi ni sebab kena bangun awal seawal 5.50(tp bg org lain, ni waktu normal la, cuma luar biasa bagi aku) , mekap seadanya dan tunggu bas 203 seterusnya beli tiket kat mesin dan selanjutnya nek LRT selama 50 minit klu tak stuck kat KLCC dan tempat tempat lain.

What a life.

Note: Esok aku nak pegi kenduri kahwin Mat Amin, tapi sebelah bini dia yang aku tak pernah bayangkan bagaimana bentuk hidongnya, macammana rupa bibirnya, dan apa jenis matanya. Paan akan beli hadiah murah-tapi-ikhlas share ngan aku kat carefour petang ni, sok bertolak

pagi nek keta baru paan..huhu bila la aku nak beli keta sebijik..

 

One Response to “AKu dan kEhiDupAn AtaS LRT sEaDanYa..”

  1. dyLLa Says:

    Uikss…nk tukaq warganegara ka?hohohooo…!!😉


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s