Mayyaclassic’s Weblog

marilah sama sama hindari kebosanan dalam hiduppp

Ayat- ayat cinta Mei 21, 2008

Filed under: Aku suka Semua — mayyaclassic @ 9:28 am

fahri mencari diridetik2 pernikahan fahri dah aishahni maria

 rasanya aku adalah antara org yang terlewat membaca karya Habiburrahman el Shirazy ni. Ayat- ayat cinta adalah novel beliau yang diterbitkan pada tahun 2005 tapi aku hanya membacanya pada Mei 2008! novel ini juga telah diterapkan dalam bentuk film yang sedang meletup letup bak bom atom melanda Hiroshima sekarang ni di Indonesia, aku x maklum pulak bila filem ini akan menerjah Malaysia sebab aku ni sangat jahil tentang informasi berkaitan dengan dunia hiburan di Malaysia ni memandangkan aku x ada peti hikmat iaitu TV dan jarang membaca seksyen hiburan di Paper sbb aku baca section agama dan ekonomi jer.

hati aku tergerak nak baca novel ni setelah terlihat novel ni kat rumah aku. novel ni ummu punya, azrina pinjam then dia nak bagi balik kat ummu masa tu lah ak tergerak hati nak baca buku2 berunsur islam macam ni..  

berikut adalah sinopsis cerita nih:

Ayat Ayat Cinta is a beautifully portrayed Islamic love story – a tale of a virtuous Muslim protagonist who overcomes all obstacles of life maintaining pure ideals.

Fahri bin Abdillah is a poor, intelligent student who wins a scholarship to complete his graduate degree at Egypt’s esteemed Al Azhar University. Very disciplined and dedicated by nature, Fahri embraces his life in Cairo, completing his studies and translation of religious books with full enthusiasm, exactly according to pre-determined targets.

Only one goal is left unattempted: the pursuit of marriage.

For Fahri is innocent and pure, and doesn’t believe in the concept of relationships prior to marriage. He is inarticulate and shy around women. All his life, only two women have been close to him – his mother and grandmother.

Life changes drastically in Egypt for he suddenly finds himself surrounded by four beautiful, distinctly different women.

Maria Girgis, a shy, open-minded Coptic-Christian neighbor who is attracted to the teachings of the Holy Al Quran, finds herself falling in love with Fahri (a fact she only reveals to her diary).

Nurul, a student at Al Azhar like Fahri, is the Muslim daughter of a renowned Indonesian cleric. Fahri feels unworthy of her and thus ignores his feelings for her, leaving her confused and guessing.

Noura, an abused Egyptian neighbor, develops strong romantic feelings for Fahri, who in turn simply sympathizes with her situation. His romantic rejection destroys her and eventually leads to a false accusation of rape.

Aisha, a German Turkish student in Cairo haunts Fahri with her beautiful eyes. Following an incident on the metro where Fahri defends her against narrow minded bigoted Muslims, both immediately develop feelings for each other.

As the story unravels, the protagonist makes the audience face the daunting decisions he himself faces, and forces us to marvel at his undying loyalty to the true ideals of Islam as he ultimately makes the choice of a lifetime.

 

 

One Response to “Ayat- ayat cinta”

  1. nurin ilyana Says:

    saya lagi suka tengok dua2…kalau cinta kirana iklan..saya buka syurga cinta..kalau syurga cinta iklan..saya buka cinta kirana..cubalaa tengok cerita kirana best..laa jugak


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s