Mayyaclassic’s Weblog

marilah sama sama hindari kebosanan dalam hiduppp

fenomena kegilaan yang gila April 11, 2008

Filed under: Aku suka Semua — mayyaclassic @ 9:55 am

last week sampai hari ni aku percaya masih ramai lagi kawan kawan aku yang berbalut ibu jari mereka..mungkin ada yang dah bengkak dan bernanah, seterusnya mengeluarkan ult2 yang busuk lagi jijik!!semuanya hanyalah kerana 1500 free msg frm maxis!!! x derlah yang sampaii bernanah berulat tu hanyalah satu exagerated fact. hahaa

tapi ni memang fenomena luar biasa bagi aku kerana dalam sehari aku dapat lebih dari 100 msg pun penah. aku pun wat gak menatang ni, huhu teruja sangat. 2 3 hari pas wat tu semua orang antaq masej yang promotion tu hanyalah satu strategi maxis nak kaut keuntungan. mana x nya, 1500 tu singgit jer, tapi klu x dapat habiskan dalam masa 7 hari, kredit akan dipotong 3 ringgit. aku x kesah sangat sbb aku dah guna dalam 4 ratus masa tu, so klu 4rm melayang tu x kesah aaa. tapi disebabkan rasa x puas hati, aku pun berusaha curi masa untuk nak habiskan jugak. walaupun x berjaya abiskan ak telah menymbang sedikit daripada graf kemerosotan maxis apabila aku berjaya habiskan 600 sms dalam masa 7 hr.

frankly speaking, aku ni x minat la nak msg2 ngan orang ni coz aku jenis yang x sabar. klu aku nak tau sumting dari orang aku akan call jer. jrg sangat nak msg. unless klu benda tu sekadar tanya kabar tu x kesah sangat la. sebab 2 la klu aku topup 30rm bleh tahan sebulan..

berbalik kepada kisah msg free ni, nampaknya celcom dengan lantangnya telah berkata: siapa kata anda x bleh dapat 3000 msg percuma!!! siapa kata blaa blaa bla..masalhnya di sini ialah bukanlah kami x percaya kata-kata anda. cuma kami takut dengan efeknya terhadp kami. efeknya adalah seperti berikut

1)bengkak ibu jari- banyak sangat sms

2) lalai waktu keja- contohnya aku la, sayng punya pasal aku telah guna sikit dari masa keja aku tok msg kwn2

3) tersebarnya segala dakyah-dakyah kotor seperti mesej yang tak berhati perut

4)selain x berhati perut ia menjadikan urat perut aku tersimpul rapi- x larat nak tahan gelak dengan lawak lawak yang depa bagi

5)merapatkan ubungan silaturrahim- yang x penah msg pun, pakat2 berhubungan

6) memendekkan hayat bateri henfon

tapi yang paling aku hangin sekali ialah timing dia mmg x kena- 6am-6pm..aku ni x kan lah bangun pagi2 nak hntq msg akt orang kan..pastu kejaaaaaa. mana ada masa. mmber2 aku yang baru pas exam tu lah org yang aling hepi dalam hal ni.. dok kat rumah ja, msg manjang. antara mmber2 aku yang paling aktif msg-hasnil, kuna, ju, nani, maslin,afiq,sai,fad, cikdin, pon dan beberapa nama lg yang aku x ingat sbb msg depa krang cretif. hahaaaaa ni la timenya nak tunjukkan hampa tu creatif ke tak. bukti nak tau kt creatif ke x ialah apabila maseg yang anda compose and forward kat orang the x lama lps tu anda selalu dapat msg yang sama. aku penah sekali. huhu.

pengajaran: gunalah henfon nokia

 

 

 

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s